BDI dhe opozita konfrontohen pas një deklarate të Vuçiqit për Albin Kurtin dhe Ali Ahmetin, e cila u raportua në media.

BDI dhe opozita përballen pas një deklarate të Vuçiqit për Albin Kurtin dhe Ali Ahmetin, e cila u raportua në media.

Afrim Gashi, kryetari i Alternativës, një nga partitë përbërëse të koalicionit opozitar të partive shqiptare në Maqedoninë e Veriut, tha se beteja politike ka bërë një pikturë më të qartë.

Gashi vendosi Ali Ahmetin, kryetarin e BDI-së, partinë më të madhe shqiptare në RMV, dhe presidentin serb, Aleksandar Vuçiq, si kundërshtarë të bashkuar të koalicionit të tyre, në anën tjetër të Albin Kurtit, kryeministrit të Kosovës, që mbështet ky koalicion.

“Sot beteja jonë politike bëhet edhe më e qartë. Pyetja për zgjedhjet e 8 majit do të jetë: « A jeni me Vuçiqin e Serbisë dhe Ali Ahmetin, apo jeni me opozitën e bashkuar shqiptare – Lidhjen Europiane për Ndryshim dhe Albin Kurtin? » Më të qartë se kjo nuk mund të jetë. Më e lehtë për të vendosur”, shkroi ai në Facebook.

Gashi ka marrë këtë shkas nga një deklaratë e cituar në media, ku thuhet se Vuçiq ka thënë se Kurti “dëshiron të sundojë edhe Maqedoninë e Veriut”.

Laisser un commentaire