Parashikohet që procedura e komplikuar për ngjyrosjen “NMK” të shkaktojë ngjeshje në stacionet e kontrollit teknik

Fillimi i një faze të re të kontrollit teknik për makinat në Maqedoni pritet të shoqërohet me ngjeshje përpara stacioneve teknike, si rezultat i zbatimit të një sistemi të ri për ngjitjen e tabelave të regjistrimit.

Në stacionet e kontrollit teknik, punonjësit kanë përgatitur ngjitëset e nevojshme dhe rregulloren për zbatimin e kësaj procedure të re. Shoferët do të detyrohen të paraqiten në stacione me makinat e tyre për të plotësuar një kërkesë në sportelet e Ministrisë së Brendshme. Pastaj, ngjitja e tabelave të regjistrimit do të bëhet nga punonjësit nën mbikëqyrjen e videos.

Megjithatë, ka disa shqetësime në opinion lidhur me këtë ndryshim. Edhe pse ngjitëset duhet të ishin të paguara, autoritetet kanë vendosur t’i japin ato falas. Megjithatë, ka pasur spekulime se qytetarët ende do të duhet të paguajnë një lloj dëmshpërblimi për procedurën, megjithatë, autoritetet dhe stacionet e kontrollit teknik i kanë garantuar qytetarët se nuk do të kenë asnjë kosto shtesë.

Ndryshimi i dokumentacionit personal me emrat e rinj kushtetues vazhdon, por ka shqetësime se disa nuk do të kenë kohë për t’i marrë ato deri në afatin e përcaktuar. Në anën tjetër, ka një rritje të kabinave të fotografisë për të lehtësuar këtë proces dhe për të lejuar një kohë më të shpejtë për qytetarët.

Përderisa afati për të kryer ndryshimet është deri më 12 shkurt, pritet që nga e hëna të fillojë implementimi i këtyre ndryshimeve, duke sjellë një sërë sfidash dhe kërkesash për shoferët dhe qytetarët në përgjithësi.

Laisser un commentaire