A do ta ndalojë Evropa ligjin për ndryshimin e orës?

Disa studime në Evropë dhe SHBA tregojnë se llogaritja verore e kohës (DST) ka shumë pak efekt në ruajtjen e energjisë.

Më 31 mars, njerëzit në të gjithë Evropën do të lëvizin orët e tyre një orë përpara, por kjo mund të jetë një nga herët e fundit që ndodh.

Kjo pasi nëse një peticion nga ekspertët rezulton i suksesshëm, përpjekjet në BE për ta shfuqizuar ndryshimin e orës do të ringjallen.

Madje, ata shpresojnë se çështja do të trajtohet gjatë fushatës zgjedhore evropiane, shkruan euronews, përcjell Telegrafi.

Ndryshe, në vitin 2018 Komisioni Evropian propozoi zyrtarisht heqjen e ndryshimeve të orës dy herë në vit dhe Parlamenti e mbështeti atë propozim në një rezolutë në mars 2019.

Ndryshimet duhej të hynin në fuqi deri në vitin 2021, por që atëherë kanë mbetur të bllokuara në Këshillin e Bashkimit Evropian i cili i përfaqëson 27 shtetet anëtare.

Laisser un commentaire