Arabia Saudite njoftoi zbulimin e madh të gazit në fushën Jufurah

Arabia Saudite njoftoi një zbulim të madh gazi të dielën në fushën Jufurah të kompanisë shtetërore të naftës Aramco. Ministri i Energjisë, Princi Abdulaziz bin Salman tha se 15 trilionë kub shtesë gaz natyror standard dhe dy miliardë fuçi kondensatë u gjetën në fushën tokësore.

“Kjo arritje ishte rezultat i aplikimit të standardeve më të larta ndërkombëtare në vlerësimin dhe zhvillimin e burimeve hidrokarbure për të siguruar shfrytëzimin e duhur të tyre”, shtohet në deklaratë.

Rezervat në Jufurah kanë arritur në 229 trilionë kub gaz dhe 75 miliardë fuçi kondensata, tha Princi Abdulaziz.

Fusha jokonvencionale Jufurah shtrihet në jug-lindje të fushës së naftës Ghawar në Provincën Lindore të mbretërisë. Burimet jokonvencionale u referohen atyre që kërkojnë metoda të avancuara të nxjerrjes.

Fusha mbulon një sipërfaqe prej 17.000 kilometra katrorë. Prodhimi i gazit natyror në Jufurah pritet të rritet në dy miliardë kub standard në ditë (scfd) gaz argjilor deri në vitin 2030, nga 200 milionë scfd në 2025, me 418 milionë scfd etan dhe rreth 630.000 fuçi në ditë gazi të lëngshëm dhe kondensata.

Laisser un commentaire