Videoja e Kate Middleton ‘do të shpëtojë jetë’, ndërsa kërkimet në Google për simptomat dhe testet e kancerit rriten me 65 për qind

Njoftimi i guximshëm i Princeshës Kate Middleton për diagnozën e saj të fundit me kancer ka ngjallur interesin e amerikanëve për shëndetin e tyre.

Të dhënat e mbledhura këtë javë nga klinikat e kujdesit shëndetësor sugjerojnë se kërkimet në internet për termat ‘simptomat e kancerit’ janë rritur me 65 për qind.

Për më tepër, të dhënat e mbledhura nga DailyMail.com tregojnë se pyetjet e Google duke përdorur termin ‘kirurgji abdominale’ – operacioni në të cilin u gjet kanceri i Princeshës – janë rritur me më shumë se 2000 për qind në shtatë ditët e fundit.

Kërkimet për ‘prognozën e kancerit ovarian’ u rritën me 1550 për qind dhe ato për ‘prognozën e kancerit të stomakut’ u rritën me 900 për qind.

Kërkimet e ‘kujdesit shëndetësor parandalues’ janë rritur me 90 për qind dhe ‘prognoza’ është rritur me 60 për qind.

Ekspertët në Klinikën Devonshire, një praktikë dermatologjike në Mbretërinë e Bashkuar, analizuan të dhënat e kërkimit dhe zbuluan se kërkesat për “shenjat e kancerit” dhe “testet e kancerit” gjithashtu u rritën pas postimit të saj, me 41 për qind dhe 40 për qind, respektivisht.

Dr Daniel Landau, një onkolog dhe hematolog, tha për DailyMail.com që nga njoftimi, pacientët janë bërë më ‘të përshtatur’ me trupat e tyre dhe shumë njerëz po kërkojnë dëshpërimisht të sigurohen që simptomat e tyre nuk janë kancer.

Laisser un commentaire